• Exkurzia v "Bibiane".

          • Dňa 29.4.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili výstavy v Medzinárodnom dome výstavy pre deti. Výstava s názvom "Hlava v hlave" je inšpirovaná knihou Davida Böhma a Ondřeje Buddeuse Hlava v hlavě (Labyrint, 2013 & 2020) a sú v nej použité vizuálne i textové časti knihy. Výstava bola plná interaktívnych prvkov o tejto najdôležitejšej časti ľudského tela – hlave. ŽIaci sa dozvedeli nielen to, ako ju stvárňovali rôzni umelci, ako ju ľudia rôzne nazývajú, ako v hlave vzniká nápad a koľko váži mozog, ale aj to, čo sú vrásky, na čo máme zmysly, aj to, prečo oči nerastú. Dokonca sa hlavu naučiť aj kresliť.

            Pozreli si aj interaktívnu výstavu venovanú hračkám. Prehliadku začali reprodukciou obrazu P. Brueghela. Videli repliky historických hračiek aj súčasné dizajnérske hračky. Šikovnejší mali možnosť navrhnúť si vlastnú hračku.

             

          • Projekt "Tenis do škôl".

          • Projekt „Tenis do škôl“ organizuje Slovenský tenisový zväz v spolupráci s Ministerstvom školstva a Štátnym pedagogickým ústavom. Cieľom projektu je dostať deti ku športu a vybudovať v nich už v mladom veku vzťah k športovej aktivite. Hlavné myšlienky „Tenisu do škôl“ vedú:

            - k zatraktívneniu hodín TV na prvom stupni ZŠ,k motivovaniu detí pravidelne športovať,

            - k umožneniu žiakom oboznámiť sa so základnými zručnosťami tenisu.

            Projekt bol spustený v školskom roku 2008/2009 a nakoľko mal pozitívny ohlas, bol tenis samotný zaradený aj do štátneho a školského vzdelávacieho programu v primárnom vzdelávaní na ZŠ.

            Slovenský tenisový zväz s finančným príspevkom od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR poskytol našej škole v rámci programu základný tenisový balíček (30ks plastových rakiet, 60ks penových lôpt, 1ks rakety pre učiteľov, 15ks detských rakiet, 30ks mäkkých lôpt, 1ks minitenisová sieť, metodický materiál), ktorý bude určený pre výuku tenisu v rámci učebných osnov na hodinách telesnej výchovy žiakov 1.-4. ročníka.

            Trénovanie tenisu je zaradené do vyučovacieho procesu v rámci hodín TSV v ročníkoch 2., 3. a 4. Na hodinách sa nacvičuje správna technika držania tenisovej rakety, práca s loptičkou, odrážanie loptičky rôznymi spôsobmi. 

             

          • Deň Zeme 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme 2022.

            Pri príležitosti Dňa Zeme sme spoločne čistili okolie od odpadkov a diskutovali na tému ochrany životného prostredia. Naši žiaci boli veľmi usilovní, o čom svedčí riadna kopa, ktorá skončila na zbernom dvore.

          • Uvoľnenie opatrení v školách

          • Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernia opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

          • Jarné upratovanie s Maxom

          • Dňa 22.4.2022 sa v rámci Dňa Zeme zapojíme do výzvy "Jarné upratovanie s Maxom". V tento deň sa naši žiaci spolu s pedagógmi chystajú na výlet do blízkeho okolia obce. Jarné počasie využijeme k pozitívnej zmene v prírode a zapojíme sa tak do šnúry zberu voľne pohodeného odpadu v okolí. 

          • Triedne aktívy ZRPŠ

          • Milí rodičia, 

            dňa 11.4.2022 o 17,00 sa uskutočnia triedne aktívy pre triedy prvého a druhého stupňa. Realizovať sa budú v kmeňových triedach žiakov (2. a 4. ročník v kultúrnom dome). V prípade potreby individuálnej konzultácie u vyučujúcich, je potrebné ich kontaktovať (tel., mail, edupage) a dohodnúť si termín. 

             

                                                                                                                                 Tešíme sa na Vašu účasť.

             

          • Tajná akcia "Kamene".

          •  

            Na území obce Kalinkovo sme zaznamenali zvýšený výskyt "veselýckameňov". Hlavnými podozrivými sú žiaci navštevujúci krúžok výtvarnej výchovy.

            Nájdi si aj ty svoj veselý kameň a na oplátku ukry ten svoj. Daj si pritom veľký pozor, aby ťa nikto nesledoval.

            Svoje nálezy môžeš zverejniť vo facebooovej skupine "VESELÉ KAMENE".

             

          • Skrátené vyučovanie dňa 28.3.2022

          • Oznamujeme Vám, že v pondelok 28.3.2022 bude vyučovanie prebiehať v skrátenom režime. Vyučovací proces bude prebiehať podľa rozvrhu, ale vyučovacie hodiny budú skrátené – iba 30 minútové, prestávky ostávajú nezmenené. 

            Vyučovanie bude prebiehať nasledovne:

            1.hodina     7: 45 –  8: 15 hod.

            2.hodina     8: 25 –  8:55 hod.

            3.hodina     9: 10 –  9: 40 hod.

            4.hodina   10: 00 – 10: 30 hod.

            5.hodina   10: 40 – 11: 10 hod.

            6.hodina   11: 15 – 11: 45 hod.

            Po vyučovaní  bude školský klub detí fungovať bez zmien. Krúžky a doučovanie sa v tento deň nerealizujú.

          • Vymeň starú knihu za novú...

          • Marec sa už odpradávna spája nielen s príchodom jari, obdobím, kedy sa príroda prebúdza k životu, ale aj s knihou, neutíchajúcim zdrojom vedomostí, informácií, relaxu...

            Kniha patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starších. Žiaľ, v poslednom čase čím ďalej, tým viac ľudí uprednostňuje pozeranie televízie alebo surfovanie po internete pred čítaním knihy. Aj preto sme sa v marci – mesiaci knihy rozhodli upriamiť pozornosť našich žiakov práve na knihu a literatúru v podobe rôznorodých aktivít. Jednou z nich je aj burza kníh, ktorá sa bude konať v dňoch 24. - 25.3.2022 v našej škole. Ako to bude prebiehať?

            Prines do školy knihu, ktorej čítanie bolo pre teba zážitkom. 

            Daruj ju do školskej burzy kníh a namiesto nej si vyberieš inú knihu, ktorá bola zážitkom pre niekoho iného.

            Pokiaľ chceš darovať kníh viac, ponúkneme ich ostatným za symbolickú cenu a peniaze z predaja budú použité na nákup nových kníh do školskej knižnice.

            Knihy môžeš priniesť svojmu triednemu učiteľovi najneskôr do stredy 23.3.2022. Počas nasledujúcich dvoch pracovných dní budú vystavené na výmenu a predaj na chodbách v hlavnej budove a čakať na svojich nových čitateľov.

             

             

          • Ponožková výzva 2022 !

          • 21. marec je Svetový deň Downovho syndrómu

            V pondelok 21.3.2022 si obuj do školy ponožky rôznych farieb či veľkostí.

            Výzva je určená všetkým žiakom našej školy, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozšíria povedomie o tom, že práve ľudská individualita robí tento svet krásnym, pestrejším, zaujímavejším, inšpirujúcim.

            Byť odlišný je normálne!

             

            Dvaja vyžrebovaní získajú veselé ponožky :-)

             

             

          • Zápis žiakov do 1. ročníka - šk. rok 2022/23

          • https://spisskabela.sk/wp-content/uploads/2020/04/i_5505200.jpg

            Milí rodičia a predškoláci! 

                         Zápis žiakov do prvého ročníka pre školský rok 2022/23 sa uskutoční prezenčne dňa                         

            1.apríla 2022 (piatok) v čase od 14:00 do 18:00 hod.

             

            • Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31. augusta 2022 vek šesť rokov. (Dieťa je potrebné zapísať, aj keď uvažujete o odklade povinnej školskej dochádzky. Rovnako v prípade, ak chcete vaše dieťa zapísať predčasne.)
            • Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré malo odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky o 1 školský rok, je povinný opäť zapísať dieťa do 1. ročníka ZŠ v nasledujúcom školskom roku.
            • Rodič môže zapísať dieťa iba na jednu základnú školu.
            • Rodič môže pre budúceho školáka vybrať ktorúkoľvek základnú školu, to znamená aj takú, ktorá nie je v školskom obvode, v ktorom má dieťa trvalý pobyt.
            • Ak sa rozhodne pre školu v mieste svojho trvalého bydliska (príslušného školského obvodu), je táto škola povinná dieťa zapísať.
            • Na zápis musia prísť obidvaja rodičia s dieťaťom, prípadne doniesť čestné vyhlásenie od druhého rodiča, ak sa zápisu nemôže zúčastniť.

             

                 Na zápis je potrebné priniesť:

             

            • Občianske preukazy rodičov resp. zákonných zástupcov
            • Kópiu rodného listu dieťaťa
            • V prípade zdravotne znevýhodneného dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom znevýhodnení

            Čas zápisu skrátite, ak vopred vypíšete online prihlášku (odkaz pod textom).

            Prosíme vás, aby ste venovali zvýšenú pozornosť pri zápise rodného čísla a mien aj s diakritikou. V budúcnosti tým predídeme nepresnostiam v osobných údajoch.

             

             

                                                                                              Tešíme sa na stretnutie s vami

             

             

             

          • Uvoľnenie opatrení od 28.2.2022

          • Vážení rodičia, kolegovia a žiaci,

            v pondelok 7.3.2022 sa po jarných prázdninách vraciame do školy. Dúfam, že  počas prázdnin si oddýchnete a načerpáte dostatok síl na zvládnutie nasledujúcich školských mesiacov. Napriek tomu, že zažívame nesmierne náročné časy, venujte prosím pozornosť aktualizácii opatrení proti SARS - CoV -2 schváleného uznesením vlády SR (presné znenie nájdete na linku https://www.minedu.sk/data/att/22310.pdf). Pri nástupe po prázdninách musia mať žiaci na edupagi odkliknuté "Čestné vyhlásenie o bezpríznakovosti" (odporúčame odkliknúť 6.3.2022).

                Každý z nás v poslednom období veril, že politická situácia nevyeskaluje do súčasnej podoby. Nestalo sa tak a spoločne čelíme narastajúcemu strachu, obavám a smútku. Všetci si v súvislosti s aktuálnou situáciou prežívame emócie, ktoré nás ťažia. Pre niektorých môže byť situácia ešte náročnejšia, pretože ich blízki sa nachádzajú v zasahovaných oblastiach. Preto buďme k sebe, prosím, solidárni a súcitní. Dnes, ešte výraznejšie ako inokedy netušíme, čím si zrovna prechádza človek, s ktorým sa rozprávame. 

               Milí rodičia, buďme prosím k deťom načúvajúci, rozprávajme sa s nimi a nebagatelizujme ich pocity. Aj oni súčasnú situáciu vnímajú a môže v nich vyvolávať zmätok a strach.

               Milí žiaci, na svoje pocity nie ste sami. Sme tu s vami my dospelí a kedykoľvek sa môžete na nás obrátiť. Či už na vašich rodičov, alebo v škole na svojich učiteľov, alebo niekoho dospelého, komu dôverujete.

                                                                                                                                                           Vedenie školy

             

             

          • Karneval 2022

          • Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní  aj v  našej škole. Deti sa naň tešili  a úporne rozmýšľali,  akú masku si tento rok zvolia. Masky boli naozaj kreatívne. Však posúďte sami.

             

          • OZNAM

          • V základnej škole, v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Kalinkovo, prebieha prístavba budovy školy. V areáli školy prebiehajú stavebné práce. Výstavba sa realizuje za bežného chodu školy. Na cestnej komunikácii je zvýšený pohyb nákladných áut. Týmto vás prosíme, aby ste pri sprevádzaní svojich detí minimalizovali parkovanie automobilmi v úseku miestnej komunikácie na Školskej ulici. Žiakov nie je nutné doprevádzať až pred vchod budovy školy. Privítame, ak žiaci z obce, budú v ranných hodinách prichádzať do školy pešo alebo na bicykloch, ktoré si môžu odložiť do stojanov na to určených.

            Ďakujeme vám za pochopenie, ohľaduplnosť a trpezlivosť.

                                                                                                                                            Vedenie školy

             

             

             

             

             

          • Projektové vyučovanie

          •  

            "Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide,

            kto nemá kožúška zima mu bude.

            Ja nemám, ja nemám, len sa tak trasiem,

            dajte mi slaninky, nech sa popasiem.

            Fašiangy, fašiangy, fašiangové časy,

            jedni pijú, druhí jedia za stolom klobásy.“

            Takto sa začína pieseň a tak sa v piatok 25.2.2022 začne projektový deň v našej škole s názvom „Fašiangové slávnosti“. Keď sa povie fašiangy, deťom sa vybavia hlavne pestrofarebné masky, fašiangový sprievod alebo napríklad karneval. Len málo z nich však tuší, s akými tradíciami, zvykmi a jedlami sa fašiangy ako sviatok jedla spájajú. Naši učitelia im to v piatok prezradia v rámci projektového vyučovania. Žiakov a učiteľov, ktorí prídu v maskách, čaká sladké prekvapenie.

            Tešíme sa na vaše masky,

                                                                                                                                                      kolektív ZŠ

             

             

             

             

             

          • Poukázanie 2% dane z príjmov FO

          • Vážení rodičia a priatelia školy

            • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy.

            Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2022) na daňový úrad podľa Vášho bydliska alebo priamo škole.

                                                                                                                         ĎAKUJEME vopred za Vaše 2% z DANE!

            Vyhlasenie_2__ZRPS_Kalinkovo_2021.pdf


          • Pozvánka na plenárne ZRPŠ

          • Základná škola, Školská 194, 900 43  Kalinkovo oznamuje rodičom, že dňa 22. februára 2022 o 17,00 hod. sa uskutoční plenárne ZRPŠ . Zasadnutnie sa uskutoční v kultúrnom dome. 

            Tešíme sa na stretnutie s vami,

                                                                                                                                            vedenie školy

          • Rekonštrukcia školy

          • Vážení rodičia, od pondelka 14.2.2022 začnú v areáli školy prebiehať práce na výstavbe novej školy. Vchod do areálu bude upravený a do budovy školy sa bude vchádzať zadným vchodom. Je potrebné zvýšiť opatrnosť vzhľadom na to, že v blízkosti školy budú pracovať stavebné mechanizmy a prebiehať výkopové práce.

    • Kontakty

      • Základná škola Kalinkovo
      • Školská 194 90043 Kalinkovo Slovakia
      • 55796931
      • Zástupca riaditeľky: Mgr. Daniel Sládek, zastupca@zs-kalinkovo.sk
      • Riaditeľ ZŠ: PaedDr. Slavka Turková , riaditel@zs-kalinkovo.sk, tel. č. 0948 86 76 97
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje