• Úprava vyučovania počas lyžiarskeho výcviku - 2. stupeň

          • Vážení rodičia, z dôvodu konania lyžiarskeho výcviku bude vyučovanie v škole v týždni od 27.2. do 3.3. 2023 prebiehať podľa upraveného rozvrhu. Žiaci budú mať každý deň 5 vyučovacích hodín. 5. ročník sa učí samostatne, zvyšné ročníky v jednej spojenej triede. Zmeny v rozvrhu budú viditeľné na edupage.

            Ďakujeme za pochopenie 

          • Darovanie 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie: OZ Združenie rodičov a priateľov školy pri ZŠ a MŠ Kalinkovo.

            Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na podporu, zabezpečovanie a rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov školy.

            Budeme radi, ak oslovíte aj ďalších Vašich rodinných príslušníkov a známych, aby prispeli 2% práve pre našu školu.

             

            Ďakujeme!

             

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, prikladáme tlačivo:

          • Fašiangový piatok v škole

          • V piatok 17.2. bude v škole zamaskovaný deň. Žiaci môžu prísť v originálnych maskách a najnápaditejšia maska bude odmenená sladkou odmenou :) Žiaci druhého stupňa budú mať vyučovanie podľa rozvrhu, prvý stupeň podľa uváženia a oznámenia triednej učiteľky bude mať projektové vyučovanie. Ďakujeme.

          • Vyhlásenie triednych súťaží v mimoškolskom čítaní - 1. stupeň ZŠ

          • AKO čítame?

            Jednou z najdôležitejších úloh na prvom stupni ZŠ je ovplyvňovanie čitateľskej gramotnosti žiakov so zameraním na čítanie s porozumením a to prostredníctvom bežne dostupných didaktických prostriedkov. Našou snahou bude postupné nadobudnutie takých čitateľských zručností, za pomoci ktorých žiaci dokonale porozumejú textu, dokážu sa v ňom orientovať, porovnávať získané informácie, interpretovať ich... Za pomoci niekoľkých triednych aktivít sa pokúsime prispieť k tomu, aby žiaci získali záujem o čítanie a aby sa literatúra stala pre nich zábavou a celoživotnou záľubou.

            Jednou z čitateľských aktivít bude diagnostika čítania v mesiacoch február až jún 2023, počas ktorej budeme zisťovať, koľko slov dokážu jednotliví žiaci správne prečítať za 1 minútu. Jej cieľom však nebude vzájomné porovnávanie jednotlivých detí, ale snaha o individuálne zlepšenie každého žiaka. V rámci tohto každomesačného pozorovania bude vypísaná i súťaž "O najväčšieho skokana", ktorým sa stane to dieťa, ktoré prekoná svoj osobný rekord o najvyšší počet slov. Tento titul udelíme na konci školského roku, vždy 1., 2. a 3. miesto. Tešíme sa na všetkých víťazov, ktorým sa podarí prekonať samých seba.

             

            ČO čítame?

            K zdokonaľovaniu techniky čítania veľmi významne prispieva i mimočítankové čítanie. Nakoľko v dnešnej dobe mládež príliš neholduje čítaniu kníh, vrátili sme sa k starým, ale účinným didaktickým hrám. Keďže deti sú tvory súťaživé, vyhlásili sme triednu súťaž "O najlepšieho čitateľa".

            Pravidlá sú veľmi jednoduché: každý, kto prečíta akýkoľvek text mimo čítanky, poznačí si jeho názov a autora do slovníčka, zošita, pracovného zošita (podľa dohody s vyučujúcim). Tento zápis mu podpíše rodič (starý rodič), ktorý ho pri hlasnom čítaní počúval. V škole mu bude pridelený štvorček, ktorého farba bude závisieť od druhu prečítaného textu.

            autorská rozprávka

            ľudová rozprávka

            bájka

            povesť

             báseň

            iný text (komiks, hádanky, riekanky, listy, biblické príbehy, náučné texty z encyklopédií...)

            V júni 2023 budú vyhlásení traja najlepší čitatelia s najvyšším počtom štvorčekov, ktorí budú odmenení. Pevne verím, že s podporou rodičov opäť prebudíme stratený záujem detí o knihy a svet v nich ukrytý.

             

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 19.1.2023 sa na Gymnáziu Antona Bernoláka v Senci uskutočnilo okresné kolo tridsiateho tretieho ročníka Olympiády v anglickom jazyku.

            Našu školu v kategórii 1A (5., 6., 7. ročník) reprezentovala Ema Konyová zo 7.A  a v kategórii 1B (8. a 9. ročník) Natália Juráčiková z 9.A.

            Natália s v konkurencii dvadsiatich štyroch žiakov umiestnila na skvelom 4. mieste, Emka na 20. mieste.

            Obom žiačkam blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

      • Kontakty

        • Základná škola Kalinkovo
        • Školská 194 90043 Kalinkovo Slovakia
        • 55796931
        • Zástupca riaditeľky: Mgr. Daniel Sládek, zastupca@zs-kalinkovo.sk
        • Riaditeľ ZŠ: PaedDr. Slavka Turková , riaditel@zs-kalinkovo.sk, tel. č. 0948 86 76 97
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje