• Aktualizácia opatrení k 2.10.2020

          •  

            Zmeny v organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu platné od 2.10.2020

             

            ŠKD - ranná nefunguje, nástup žiakov do školy 7:30 - 7:40.

            ŠKD po vyučovaní: 1. ročník – Turiničová, 2. ročník – Awwadová, 3.+4. ročník Honec (v interiéri budú mať aj žiaci rúška, ak sa nedá zabezpečiť 2 m odstup).

            ŠKD funguje každý deň do 16:00. Prosíme rodičov, aby vyzdvihovali deti medzi 15:00 a 16:00 v hlavnej budove zvončekom (resp.na dvore).

            V piatok 2.10. 2020 dostali všetci žiaci školy nový rozvrh, ktorý platí od pondelka 5.10. 2020.

            Telesná výchova na 2. stupni odpadne, iba keď je to 6., 7. alebo 8. hodina- viď rozvrh.

            Hudobná výchova - vzhľadom k nízkym počtom žiakov v triedach sa vyučuje s dodržaním opatrení (vetranie, eliminovanie spevu a dychových cvičení).

            Ranný filter – naďalej prebieha, teplotu meriame len námatkovo alebo v prípade podozrenia.

            Ďakujeme rodičom, ktorí dodržiavajú opatrenia školy. Nakoľko sa nariadenia pre školy neustále menia a často na poslednú chvíľu, prosíme rodičov, aby sledovali webstránku školy, zrkadielka a ŽK svojich detí.

          • Nové opatrenia platné od 18.9.2020

          • Vzhľadom k novým opatreniam, ktoré vydal ÚVZ a ministerstvo školstva, upravujeme od 18.9.2020 organizáciu vyučovania a prevádzky ŠKD. Opatrenia platia do odvolania.

            Oboznámenie zákonných zástupcov ZŠ Kalinkovo s opatreniami školy v súvislosti s Covid 19 platnými od 18.9.2020

             

            Zákonný zástupca

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (tlačivo je na stiahnutie na webstránke školy). Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

            Rúška

            Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil dňa 14. septembra 2020 nové opatrenie k noseniu rúšok. Opatrením sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na školách do 1. októbra 2020 za inak nezmenených pravidiel.  Ak žiak 1.stupňa jeho nosenie akceptuje a nepôsobí mu zdravotný problém-  je vysoko odporúčané nosenie rúška aj v triede.

            Podrobné informácie: https://www.minedu.sk/data/att/17265.pdf

             

            Školský klub detí

            Ranná ŠKD nefunguje, žiaci prichádzajú na vyučovanie o 7:30-7:40. Prebieha ranný filter.

            Po vyučovaní sú dočasne zriadené 4 oddelenia ŠKD, každý ročník zvlášť, žiaci sa nebudú miešať medzi triedami. Prevádzka ŠKD trvá do 16:30 (prosíme rodičov, aby služby ŠKD využívali iba v nevyhnutných prípadoch)

             

            Vyučovanie

            1.ročník, 2.ročník a 3.ročník- majú upravený rozvrh. Každý deň končí vyučovanie o 11:30. Žiakov, ktorí sa nestravujú v ŠJ čaká rodič o 11:30 pred bránou školy. Pedagogický dozor odprevadí žiakov odchádzajúcich domov o 11:30 k bráne, prosíme rodičov, aby boli dochvíľni pri vyzdvihovaní svojich detí. Žiaci, ktorí sa stravujú v ŠKD a „družinári“- obed a výchovná činnosť bude prebiehať v oddelených skupinách podľa tried.

            4.ročník- upravený rozvrh. Každý deň končí vyučovanie o 12:25. Nestravníkov a „nedružinárov“ vyzdvihne rodič o 12:25 pri bráne školy (čaká vonku). Stravníci a „družinári“ budú v samostatnom oddelení, najneskôr do 16:30. Prosíme rodičov, aby v ŠKD nechávali žiakov iba na nevyhnutný čas.

            5., 6. a 7.ročník- upravený rozvrh. Každý deň končí vyučovanie o 12:25. Nestravníci- odchod zo školy 12:25. Stravníkom sa zabezpečuje pedagogický dozor počas presunu do kultúrneho domu a obedovania. Predpokladaný čas odchodu domov 13:00.

             

            TA ZRPŠ- zrušené! Komunikácia s vyučujúcimi a vedením školy- mail, telefón, podľa dohody. Prosím obráťte sa na svojich TU, ak potrebujete bližšie informácie alebo v akútnych prípadoch.

             

            Vstupovanie do areálu školy a budovy školy

            Vstupovať do budovy školy je okrem zamestnancov a žiakov zakázané. Do budovy školy môžu vstúpiť iba osoby, ktoré majú písomný súhlas riaditeľky školy a odovzdajú čestné prehlásenie o bezinfekčnosti.

            Vstupovať do areálu školy môžu iba odprevádzajúce osoby (1žiak=1 odprevádzajúca osoba), v rúšku!

            Pri vyzdvihovaní žiakov z ŠKD má rodič rúško, použije zvonček a nevstupuje do budovy školy.

             

            Platnosť opatrení je od 18.9.2020 do odvolania. Riaditeľka školy PaedDr. Emerita Holeková

             

          • Otvorenie školského roka 2020/21

          • Organizačné pokyny k otvoreniu školského roka 2020/21 pre žiakov a rodičov

             

            1. ročník: Prváci spolu so svojimi rodičmi sa zhromaždia pred budovou školy o 8,30 hod. Spolu s pani triednou učiteľkou pôjdu do učebne 1. ročníka, kde prebehne slávnostné privítanie žiakov. Rodičia budú podpisovať potrebné potvrdenia a prehlásenia priamo v škole, nie je potrebné si ich vopred vytlačiť.

            3. ročník: Trieda 3. ročníka je elokovaná v budove kultúrneho domu. Príchod rodičov a žiakov je pred budovu kultúrneho domu o 8,45 hod., kde ich bude čakať triedna pani učiteľka. Rodičom bude umožnené prehliadnuť si nové upravené priestory pripravené na vyučovanie a ďalšie organizačné pokyny k priebehu školského roka. Rodičia budú podpisovať potrebné potvrdenia a prehlásenia priamo v škole, nie je potrebné si ich vopred vytlačiť.

            2.  a 4. ročník: Žiaci 2. a 4. ročníka prichádzajú do školy na 8,45 hod. bez sprievodu rodičov. Rodičia nevstupujú do areálu školy!

            5., 6., 7. ročník: Príchod žiakov do školy je na 9,00 hod. bez sprievodu rodičov. Rodičia nevstupujú do areálu školy!

            Slávnostné triednické hodiny budú trvať približne 45 min., potom žiaci odchádzajú domov.

            Žiaci (okrem 1. a 3. ročníka) pôjdu so svojimi triednymi učiteľmi do kmeňových tried, kde dostanú prehlásenia a tlačivá, ktoré je potrebné podpísať zákonným zástupcom. Tieto tlačivá prinesú žiaci 3.9.2020 podpísané späť do školy, inak sa nebudú môcť zúčastňovať vyučovania. Nie je potrebné, aby si rodičia tlačili prehlásenia vopred doma.

            Školská jedáleň: Rodičia žiakov 1. ročníka musia dňa 2.9.2020 medzi 8,00-12,00  hod. osobne prihlásiť svoje dieťa na stravovanie v ŠJ u pani Konrádovej t.č. 0902 544 555. Žiaci 2. až 7. ročníka odovzdávali prihlášky na stravovanie na konci šk. roka. Stravovanie je zabezpečené od 3.9.2020.

            Školský klub detí: 1. oddelenie: žiaci 2. ročníka

                                           2. oddelenie: žiaci 1., 3., a 4. ročníka

            V zmysle opatrení ministerstva školstva ranná ŠKD do 20.9.2020 nebude v prevádzke.

            Činnosť ŠKD bude zabezpečená v čase od skončenia vyučovania do 16,30 hod. Prihlášky do ŠKD na šk. rok 2020/21 dostanú žiaci v škole.

            Nakoľko je od 1.9.2020 školská dochádzka opäť povinná, ospravedlnenie vymeškaných hodín žiakov bude škola riešiť v súlade s platným vnútorným poriadkom školy.

             

          • Brigáda jún 2020

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým rodičom, pedagógom a priateľom základnej školy v Kalinkove za úžasný entuziazmus a pracovitosť na našej spoločnej brigáde. Sme veľmi radi, že sa nám spoločne podarilo skultúrniť a opätovne trošku obohatiť areál ZŠ, v ktorej naše deti trávia podstatnú časť svojho času. Na školskom dvore pribudla nová exteriérová učebna a nová relaxačná zóna s posedením a pitnou fontánkou. Ďakujeme všetkým za Váš čas a snahu pomôcť spríjemniť všetkým žiakom ich pobyt na základnej škole. 

          • Učíme sa vonku

          • Dnešná outdoorová aktivita a neskutočne šikovní záhradkári z 2.A, 3.A a 4.A. Urobili sme paradajkový záhon, tekvicový záhon, jahodový záhon a kvetinový záhon s koreňovou zeleninkou.

          • SPOLOČNÁ BRIGÁDA - 26.6.2020 od 12:00

          • SPOLOČNÁ BRIGÁDA

            na školskom dvore základnej školy v Kalinkove

            26.6.2020 (piatok) od 12:00

             

            Keďže sa nám v minulých rokoch podarilo úspešne naštartovať revitalizáciu a modernizáciu školského areálu, radi by sme v týchto aktivitách pokračovali aj naďalej. V minulých rokoch boli osadené preliezky a hojdačky, bola obnovená impregnácia outdoorovej učebne (altánku), bolo namontované bezpečnostné zábradlie do vonkajšej pivnice, boli osadené betónové ping-pongové stoly v prednej časti areálu a bola zrevitalizovaná pozdĺžna časť trávnika pred budovou školy, kde boli vysadené kvetinové záhony.

             

            Preto by sme chceli pozvať Vás, rodičov a priateľov ZŠ v Kalinkove, na spoločnú brigádu na školskom dvore, kde budeme realizovať dva projekty. V rámci schváleného grantu a finančnej dotácii zo ZSE máme v pláne vybudovať novú relaxačnú zónu s pitnou fontánou a s posedením. Druhým projektom bude vybudovanie novej outdoorovej učebne z europaliet v rámci postupnej tvorby školskej výučbovej záhrady.

             

            Budeme veľmi radi, ak sa k nám pridáte a budeme tak môcť spoločne vylepšiť vonkajší priestor školského areálu, spríjemniť a zefektívniť tak výchovno-vzdelávací proces našich detí. 😊

             

            Svoju účasť prosím nahláste koordinátorom projektu emailom na adresu: evka.schmidtova@gmail.com. Tešíme sa na Vašu účasť.

            RNDr. Eva Schmidtová, PhD.

            Ing. Stanislava Kónyová

            koordinátori 

          • Učíme sa vonku

          • Učíme sa vonku prírodovedu na tému obrúčkavce. Pozorujeme stavbu tela, spôsob pohybu a zaujímavosti na dážďovkách.

          • Deň detí

          • Sme veľmi radi, že sa brány našej základnej školy otvorili po niekoľko týždňovej prestávke. S deťmi sme si slnečný "prvý " školský deň náležite užili a ešte o to viac, že sme spoločne oslávili MDD. Zašifrované indície a úspešne splnené úlohy nás doviedli až k vytúženému pokladu. Veď posúďte sami.

          • Otvorenie prevádzky Základnej školy Kalinkovo od 1.6.2020

          • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa – Obec Kalinkovo, zastúpeného Jozefom Konrádom, starostom obce, bude dňom

            1.júna 2020

            v súlade s usmernením Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky opätovne obnovená prevádzka prvého až piateho ročníka základnej školy.  Prevádzka ZŠ bude prebiehať v čase od 7:30  (príchod žiakov do školy, ranný filter do 7:45) do 16:30 hod.

             

            Účasť na vyučovaní je dobrovoľná. Žiakom, ktorí sa nezúčastnia vyučovania bude škola zabezpečovať dištančné vzdelávanie. U žiakov 6. ročníka bude naďalej prebiehať on-line vyučovanie.

             

            • Vyučovanie v ZŠ bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu hodín od 7:45 do 12:00  v súlade s odporúčaním Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Pre žiakov je zabezpečená strava v školskej jedálni. Obedovanie bude zabezpečené v sprievode pedagogických zamestnancov (nie je dovolené žiakom obedovať individuálne).  Žiakom bude každý deň pri nástupe do školy meraná teplota. Žiak so zvýšenou teplotou bude okamžite vylúčený z ďalšieho vyučovania.
            • Žiaci budú zadelení do nemenných vyučovacích skupín. Žiaci sú povinní mimo svojej skupiny používať ochranné rúško.

            Zákonný zástupca

            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň 2 rúška.
            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode a odchode žiaka do Základnej školy  (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov...).
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky  základnej školy do konca školského roku 2019/2020.
            • Pred nástupom do školy pri prvom vstupe do budovy je povinný rodič každého žiaka, ktorý sa bude vyučovania zúčastňovať, odovzdať čestné vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa. Bez tohto vyhlásenia nebude žiakovi umožnený vstup do budovy školy. Čestné vyhlásenie si môžete stiahnuť na  www.zskalinkovo.edupage.org. Pre rodičov,  ktorí nemajú možnosť si čestné vyhlásenie vopred vytlačiť, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy v pondelok ráno.
            • Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
          • Vyhlásenie

          • Prvý deň pri vstupe do školy žiak odovzdá nasledovné vyhlásenie poverenej osobe:

            vyhlasenie_covid.docx

            Vyhlásenie si treba vytlačiť a vyplniť. Ak si ho náhodou nemáte kde vytlačiť, vyhlásenie bude dostupné aj pred budovou školy, kde ho zákonný zástupca bude môcť vypísať.

    • Kontakty

      • Základná škola Kalinkovo
      • Školská 194 90043 Kalinkovo Slovakia
      • 55796931
      • Zástupca riaditeľky: Mgr. Daniel Sládek, zastupca@zs-kalinkovo.sk
      • Riaditeľ ZŠ: PaedDr. Slavka Turková , riaditel@zs-kalinkovo.sk, tel. č. 0948 86 76 97
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje