• ZŠ Kalinkovo má talent!

          • Prihláste sa!

            Milí žiaci, 

            dňa 23. júna sa uskutoční akcia ZŠ Kalinkovo má talent! 

            Počas tejto akcie dostanete príležitosť ukázať svoje nadanie z rôznych oblastí.

            Vítaní sú VŠETCI, ktorí majú talent a chcú sa oň podelit so spolužiakmi. 

            Príležitosť dostanú všetci - žiaci prvého aj druhého stupňa. 

             Ak sa chcete zapojiť do akcie ZŠ Kalinkovo má talent prihláste sa pani psychologičke do 3. júna.

             

            Tešíme sa na Vás!

            Organizačný tím ZŠ Kalinkovo má talent

             

          • Ilustrátorka Alžbetka z 1.A

          • Získali sme pre našu školu!

            Vďaka talentu našej žiačky Alžbetky Jasaňovej z 1.A, naša trieda získala balík kníh v hodnote 300 eur od vydavateľstva IKAR. Alžbetka nakreslila ilustráciu do knihy Ikabog od slávnej spisovateľky J.K. Rowlingovej. Veľmi sa tešíme, že tieto krásne a zaujímavé knihy sa stanú súčasťou našej školskej knižnice. T. Hubičková

          • Ružová- od 10.5.2021

          • Rodič predkladá čestné prehlásenie iba v prípade, ak dieťa nebolo v škole viac ako 3 dni (vrátane víkendu). Po predĺženom víkende 7.-9.mája nie je potrebné predložiť nové prehlásenie, ak dieťa vo štvrtok 6.5. bolo v škole. Testovanie sa už nevyžaduje. 

          • Od pondelka 3.5.už iba čestné prehlásenie...

          • Nové čestné prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti potrebné od 3.5.2021 

            Od pondelka 3.5.2021 sa podmieňuje návšteva školy iba čestným prehlásením zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Nakoľko ministerstvo zverejnilo nové tlačivo až v piatok poobede, nevedeli sme ho dať deťom pred víkendom. V pondelok ráno  bude pri vstupe do školy k dispozícii pre tých, ktorí nemajú možnosť prehlásenie vytlačiť doma. Kto nechce žiaka v pondelok ráno odprevádzať ku škole kvôli podpisu, môže si potrebné tlačivo stiahnuť TU - prehlasenie_zakonneho_zastupcu_od_3.5.2021.docx​​​​​​​

          • Oznam 7.5.2021 piatok

          • Riaditeľské voľno

            Zriaďovateľ školy a riaditeľstvo ZŠ Kalinkovo oznamuje,

            že dňa 7.5.2021 v piatok, 

            bude v súlade so zákonom 245/2008 Z.z.o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 3 ods.10 vyhlášky č.231/2009 Z.z. O podrobnostiach o organizácii školského roka,  z dôvodu povinne nariadenej deratizácie škôl a školských zariadení v okrese Senec

            riaditeľské voľno

            pre všetkých žiakov školy.

            Školské vyučovanie sa obnoví dňa 10.5.2021 v pondelok.

             

          • ZŠ Kalinkovo má talent !!!

          • Milí žiaci druhého stupňa,

             

            vieme, že mnohí z Vás sú šikovní, usilovní a dokážu niečo výnimočné. 

            Preto sa tento rok na našej škole uskutoční  udalosť - Základná škola Kalinkovo má talent. 

            Počas tejto akcie dostanete príležitosť ukázať svoje nadanie z rôznych oblastí.

            Vítaní sú všetci, ktorí chcú niečo ukázať, kreativite sa medze nekladú 

             

            Ak sa chcete zapojiť do akcie ZŠ Kalinkovo má talent prihláste sa pani psychologičke (psycholog.kalinkovo@gmail.comdo 23. apríla.

             

            Tešíme sa na Vás!

            Organizačný tím ZŠ Kalinkovo má talent

             

          • Obnovenie prezenčného vyučovania pre 2.stupeň 26.4.2021

          • Prosíme rodičov, aby si pozorne prečítali, za akých podmienok sa obnovuje prezenčné vyučovanie. Mapa- covid školský automat- tu

             https://www.minedu.sk/mapa-covid-skolsky-automat/

            Prvý týždeň bude adaptačný, vyučovanie bude prebiehať v ročníkoch  5.-7. od 7:40 do 12:25. Prechodné obdobie budeme venovať zvýšenú pozornosť postupnému adaptovaniu žiakov na školské prostredie. S podporou inkluzívneho tímu školy sa budeme venovať v rámci špeciálnych triednických hodín najnaliehavejším potrebám žiakov po skončení dištančného vzdelávania. V adaptačnom období nebudeme hodnotiť známkami, nebudeme písomne , ani ústne testovať vedomosti žiakov nadobudnuté počas dištančného vzdelávania. 

            Testovanie škola NEZABEZPEČUJE. Pri nástupe je potrebné priniesť okrem testu žiaka a rodiča aj ČESTNÉ PREHLÁSENIE č.11/a, ktoré si môžete stiahnuť  na tomto linku:https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-19-4-2021/. V pondelok ráno bude tlačivo k dispozícii pre rodičov aj pred školou od 7:30, ak nemáte tlačiareň. 

            V prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni je potrebné nahlásiť pani vedúcej ŠJ na tel.čísle: 0902544555

          • Prezenčné vyučovanie pre 1.stupeň

          • OZNAM- ZMENA OD 8.4.2021

            Prvý stupeň- Prezenčné vyučovanie- pre všetky ročníky 1.-4.

            Od 8.4.2021 až do odvolania škola nebude zabezpečovať online vzdelávanie žiakov 1. stupňa, ak sa rodičia rozhodnú neposlať ich do školy. Chýbanie sa ospravedlňuje na základe písomného ospravedlnenia zákonného zástupcu. Bežné chýbanie sa ospravedlňuje v zmysle Vnútorného poriadku školy. Škola prostredníctvom vyučujúcich zabezpečí informovanie rodiča o prebratom učive- minimálne jedenkrát za týždeň obvyklou formou. (Podobne ako to robievame v prípade choroby.)  Školský klub funguje od skončenia vyučovania do 16:30. Na obedy treba dieťa prihlásiť u vedúcej ŠJ, mobil: 0902544555 Nástup žiaka netreba hlásiť, stačí ak žiak nastúpi do školy. Podmienkou nástupu naďalej ostáva predloženie (k nahliadnutiu) negatívneho testu jedného rodiča a podpísanie čestného prehlásenia o bezinfekčnosti. 

            Druhý stupeň- zatiaľ bez zmeny, pokračujú dištančne.

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • Dištančné vzdelávanie online formou prebieha pre 1. až 7.ročník do 31.3.2021 (vrátane). Od 1.4. do 6.4.2021 budú VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY. Dňa 7.4.sa obnovuje vyučovanie pre žiakov 1.stupňa- podmienka je negatívny test rodiča a čestné prehlásenie o bezinfekčnosti. Podľa doteraz platných rozhodnutí ministra budú žiaci 2.stupňa od 7.4.2021 pokračovať v dištančnej forme vyučovania. Prajeme vám krásne sviatky!

          • OZNAM ZMENA od 17.3.2021 pre 1.stupeň

          • Od 17.3.2021 prechádza celý prvý stupeň (ročníky 1.-4.) na dištančné vzdelávanie

            V dôsledku aktuálnej epidemiologickej situácie prechádzame od stredy 17.3. do utorka  30.3.2021 na dištančné vzdelávanie. Výchovno-vzdelávací proces bude prebiehať on-line formou na platforme ZOOM. Všetci dostanete nové rozvrhy dištančného vzdelávania od svojich triednych učiteľov. Počas prerušenia prezenčného vyučovania (od 17.3. do 30.3.2021) máte nárok na čerpanie pandemickej OČR, nakoľko škola je zatvorená. Dňa 31.3.2021 plánujeme udeliť riaditeľské voľno pre 1.stupeň ZŠ.  Od 1.4.2021 sú veľkonočné prázdniny do utorka 6.4.2021. Predpokladaný nástup do školy je 7.4.2021 (v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie a nariadení). Na obdobie od 17.3. do 7.4. sú všetci žiaci odhlásení z obedov, nie je potrebné telefonovať do školskej jedálne. Od 7.4. sú na obedy automaticky prihlásení všetci žiaci, ktorí sa v marci stravovali. Ostatných bude treba znova prihlásiť u vedúcej ŠJ.

          • POĎAKOVANIE rodine Gavaľovcov

          • Vedenie školy a jej zamestnanci vyjadrujú verejné poďakovanie pani Katke Gavaľovej a pánovi Davidovi Gavaľovi za nezištnú opakovanú materiálnu pomoc škole. 

            Veľmi si ceníme každú pomoc škole, či už je materiálna, sponzorská alebo formou brigády, či dokonca aj peknej pochvaly pre zamestnancov školy. Rodina Gavaľová opakovane ochotne poskytuje pomoc škole. Sponzorské poskytnutie prepravy autobusmi, pomoc pri zakúpení kopírky, kancelárskeho papiera a podobne. V tomto ťažkom období od jari 2020 opakovane poskytli škole zadarmo rúška, dezinfekčné prostriedky a respirátory, aby tak prispeli k bezpečnosti nášho školského priestoru. V období, keď aj podnikatelia zápasia s nepriaznivým ekonomickým vývojom, si tento dar vážime o to viac. VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME! PaedDr. Emerita Holeková

          • OBEDY

          • Prosíme rodičov, ktorí od pondelka posielajú deti do školy, aby urýchlene nahlásili telefonicky vedúcej ŠJ na mobil 0902544555 záujem o obedy. Nedostanú automaticky obed, nakoľko sa mení zloženie prítomných detí. Pani vedúca nevie, či dieťa automaticky pokračuje v prezenčnom vzdelávaní. Preto považuje po jarných prázdninách všetky deti za odhlásené. Ďakujeme.

          • Nástup do školy po jarných prázdninách 8.3.2021

          • Vážení rodičia, prázdniny nám rýchlo ubiehajú a preto vás chceme informovať, čo nás čaká od pondelka.

            Od 8.3.2021

            2.stupeň- bez zmeny, vyučovanie prebieha dištančnou formou. Od stredy budú drobné zmeny v rozvrhu, o ktorých vás budú triedni učitelia včas informovať. Veľmi by sme si želali, aby mohli aj žiaci 2.stupňa nastúpiť, ale stále platí rozhodnutie ministra školstva o prerušení prezenčného vyučovania žiakov 2.stupňa.

            ŠKD- prevádzku predlžujeme do 16:30.

            Školská jedáleň- varíme pre deti z ŠKD, je potrebné, aby si rodičia deti prihlasovali aj odhlasovali priamo u p. Konrádovej na tel.č. 0902544555

            1.stupeň- rodič má dve možnosti. Ak si nechá dieťa doma, chýbanie považujeme za ospravedlnené, ak sa zúčastňuje dištančného vzdelávania a plní úlohy, ktoré sú zadávané vyučujúcimi. Naďalej zabezpečujeme pre tieto deti online hodiny.

            Riaditeľka školy využíva svoju právomoc a na základe aktuálnej epidemiologickej situácie v regióne a vzhľadom na kapacitu školy UMOŽŇUJE nástup do školy všetkým žiakom 1.stupňa BEZ SPLNENIA PODMIENKY, aby rodič preukazoval, že vykonávajú obaja rodičia svoju prácu prezenčne. Môžu nastúpiť aj deti rodičov, ktorí vykonávajú prácu z domu. Pri nástupe do školy však ostáva v platnosti povinnosť, že jeden z rodičov musí predložiť negatívny test (alebo potvrdenie o prekonaní kovidu za posledné 3 mesiace) a podpísať aktualizované čestné prehlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa a rodiny. 

            V pondelok 8.3. dostanú žiaci 1.stupňa nový rozvrh, ktorý bude návratom k plnohodnotnému rozvrhu spred obdobia prerušenia vyučovania, aby sme dokázali naplniť ciele jednotlivých predmetov. Bude platiť od 9.3.2021, pribudnú hodiny a preto už nebude platiť skrátený rozvrh do 11:30. 

            PaedDr. E. Holeková

             

          • Jarné prázdniny

          • V týždni od 1.3. do 5.3.2021 budú v bratislavskom kraji jarné prázdniny. Posledný deň školského vyučovania je 26.2.2021 piatok. Nástup po prázdninách bude dňa 8.3.2021 v pondelok. Prosíme, aby ste sledovali pred nástupom do školy aktualizované pokyny na stránke školy, aby sme vás vedeli informovať o prípadných zmenách.

            PaedDr. E. Holeková

          • Čo nás čaká v nasledujúcom týždni 22.2-26.2.2021

          • Od pondelka 22. do piatku 26.2.2021 pokračujeme v režime školy ako doteraz, bez zmeny. Môžu nastúpiť aj žiaci 1.stupňa, ktorí sa doteraz nezúčastnili prezenčného vyučovania. Ostáva v platnosti "Manuál"- viď nižšie, ako aj povinnosť predložiť negatívny test rodiča a čestné prehlásenie. Podmienky vytvárame pre žiakov a zamestnancov tak, aby sme minimalizovali pravdepodobnosť výskytu ochorenia Covid19. 

          • Informácie k vyučovaniu v dňoch 15.2.-19.2.2021

          • V týždni od pondelka 15.2. pokračujeme vo vyučovaní podobne ako tento týždeň

            Vážení rodičia, pokračujeme v kombinovanom vzdelávaní. Neúčasť žiakov 1.-4. ročníka v škole sa naďalej považuje za ospravedlnenú absenciu, ale máte povinnosť zapojiť ich do dištančnej online výuky. Pre deti, ktoré chodia do školy- platia všetky pokyny z manuálu (čítaj nižšie). Cez víkend IBA v sobotu od 8:00 do 20:00 bude pred kultúrnym domom k dispozícii mobilné odberové miesto. Netreba sa objednávať. Pri nástupe do školy v pondelok ráno 15.2.2021 musíte ZNOVA predložiť nové čestné prehlásenie zákonného zástupcu (na stiahnutie viď vyššie) ako aj písomné potvrdenie o negatívnom teste jedného z rodičov, ktorý býva v jednej domácnosti s dieťaťom, alebo potvrdennie o prekonaní Covidu. Pri splnení podmienok môžu prísť do školy aj deti, ktoré minulý týždeň nechodili. ŠKD zabezpečujeme pre žiakov ročníkov 1.-3., podmienkou je prihlásiť žiaka/žiačku na obed u p.Konrádovej (kontakt  nájdete v manuáli). Druhý stupeň bihužiaľ zatiaľ bez zmeny pokračuje v dištančnom vzdelávaní podľa platného rozvrhu. Každý týždeň zverejňujeme pre nich aj týždenný súhrn učiva a úloh na stránke školy (horná lišta 5., 6. 7.ročník). V prípade nejasností komunikujte prosím s vyučujúcimi alebo s vedením školy. Prikladám pár fotiek, ako to tento v týždeň vyzeralo v škole. E. Holeková, 12.2.2021

          • Školské noviny KALIŠKOLA

          • Aj počas online vzdelávania sú naši žiaci veľmi kreatívni. Predstavujeme vám prvé vydanie našich školských novín KALIŠKOLA. Veselé čítanie praje redakčná rada 3.A spolu s pani asistentkou Evkou Franczovou.

             

          • Manuál pre rodičov od 9.2.2021

          • Prosíme rodičov, aby si podrobne prečítali usmernenia riaditeľky školy k otvoreniu školy od 8.2.2021

            Organizačné zabezpečenie  výchovy a vzdelávania na ZŠ Kalinkovo od 9.2.2021 sme vypracovali s ohľadom na kľúčové ciele:

            • Neohroziť zdravie žiakov a zamestnancov školy (minimalizovať riziká)
            • Naplniť ciele jednotlivých vyučovacích predmetov v zmysle Školského vzdelávacieho plánu pre žiakov všetkých ročníkov
            • Zabezpečiť prevádzku Školského klubu detí, aby sme umožnili socializáciu detí a zároveň odbremenili rodiny, vrátane zabezpečenia stravovania v školskej jedálni
            • Dodržať ľudské práva žiakov, zamestnancov a zákonných zástupcov

            Na základe zistenia predbežného záujmu prejavilo záujem o nástup do školy 37 žiakov 1.stupňa z celkového počtu 50.

            V hlavnej budove sa budú učiť triedy

            1.A (p.Hubičková) v miestnosti 7.triedy (väčší priestor)

            2.A (p. Regentová) vo svojej triede

            4.A (p.Hrazdílková) vo svojej triede

            V kultúrnom dome sa bude učiť trieda

            3.A (p. Luczyová, Franczová)

            V každej triede budú lavice rozložené tak, aby každý žiak sedel sám. Počas každej prestávky sa bude vetrať a preto je možné, že bude v učebniach trochu chladnejšie, ako obyčajne. Odporúčame deti obliecť do vrstiev, aby sme mohli podľa potreby obliecť-vyzliecť svetrík.

            Rozvrh hodín dostanú v pondelok v škole, v prvý deň si treba priniesť do školy všetky učebnice, pracovné zošity a písanky, peračník, prezúvky, pitie. Dňa 8.2. v pondelok ráno o 7:30 je potrebné, aby žiak/žiačka prišiel v doprovode jedného z rodičov. Zákonný zástupca pomôže s ťažkou taškou, osobne odovzdá dieťa na ranný filter pri hlavnom vchode a odovzdá „ČESTNÉ PREHLÁSENIE“, že jeden z rodičov má negatívny test , nie starší ako 7 dní, ktorý prinesie pri nástupe k nahliadnutiu. Ak rodič v posledných 90 dňoch prekonal ochorenie COVID19, je potrebné priniesť k nahliadnutiu potvrdenie od lekára o prekonaní choroby. Ostatné dni už môžu chodiť deti bez doprovodu. Rodič si musí sledovať, kedy mu uplynie platnosť testu a vždy znova po 7 dňoch posielať nové ČESTNÉ VYHLÁSENIE. Tlačivo bude zverejnené na webstránke školy, takže si ho môžete vopred vytlačiť a vypísať, alebo ho podpíšete v pondelok ráno pred školou.

             

            Príchod do školy-ranný filter, denný filter

            Žiaci budú prichádzať do školy medzi 7:30 a 7:40. odprevádzajúci rodič nevstupuje do budovy školy. Aj pri stretnutiach rodičov pred školou odporúčame dodržiavať bezpečné vzdialenosti. Žiakovi/žiačke po vstupe do školy bude bezdotykovým teplomerom odmeraná orientačne teplota a vydezinfikované ruky. Ak sa v priebehu vyučovania u žiaka objavia príznaky choroby, bude umiestnený do izolačnej miestnosti a budeme telefonovať rodičovi, aby si dieťa vyzdvihol.

            Oblečenie a desiatovanie

            Počas dopoludnia sa každý deň budú zaraďovať outdoorové vyučovacie aktivity na školskom dvore, preto je dôležité, aby mali deti oblečenie do každého počasia, pokojne aj športové, aby sa nebáli zašpiniť. V prípade mrazu aj čiapku, rukavice a šál a teplú obuv. V prípade mokrého počasia je vhodné mať aj rezervné oblečenie, ktoré nachystajte deťom do vrecúška.

            Upravujeme aj „režim desiatovania“. Ráno majú prísť do školy deti naraňajkované. Chceme minimalizovať skladania rúšok v interiéri, preto nebude možné, aby deti desiatovali podľa chuti, hocikedy (bežne im to umožňujeme, hlavne, ak povedia, že ráno doma nejedli). Desiatovať sa bude na školskom dvore o cca 9:30. Deti budú mať čerstvo umyté alebo vydezinfikované ruky a zoberú si desiatu v sprievode pani učiteľky von. Vonku si zložia rúška a s udržiavaním bezpečných vzdialeností zjedia desiatu. Prosíme rodičov, aby nebalili deťom desiate, ktoré sa musia jesť „komplikovane“, napríklad nakrájané ovocie z boxu a pod. V tomto období bude vhodnejšie napr.: banán. Pitie im nachystajte do fľaše, tak ako ste zvyknutí.

            Rozvrh a vyučovanie

            Žiaci 1.stupňa sa budú učiť podľa dočasného upraveného rozvrhu v rovnakom čase od 7:40 do 11:30, každý deň 4 vyučovacie hodiny. V prvý deň si donesú do školy všetky učebnice a zošity. Učebné pomôcky si budú nechávať v škole. Rozvrh hodín bude flexibilný, bude sa prispôsobovať aktuálnym potrebám žiakov a pedagógov. Školské potreby budú mať v škole, preto rodič sleduje doma iba zrkadielko kvôli oznamom. Domáce úlohy budú učitelia zadávať s ohľadom na tieto skutočnosti.

            Odchod zo školy (nedružinári)

            Po skončení vyučovania o 11:30 si rodič alebo ním poverená osoba prevezme dieťa na školskom dvore. Ak bude žiak odchádzať domov bez sprievodu, je potrebné to oznámiť triednej učiteľke.

            Školská jedáleň- obedy

            Stravu zabezpečuje školská jedáleň od 9.2.2021 žiakom 1.stupňa, ktorí zároveň navštevujú ŠKD. Tieto deti pôjdu na obed do kultúrneho domu v doprovode vychovávateľky v stabilných skupinách, ktoré s nebudú v rámci týždňa meniť. Na tento týždeň to budú skupiny:

            p. Awwadová- 2.ročník

            p. Honec -1. a 3.ročník

            Ak by chcel odoberať obed aj rodič, ktorého dieťa nenavštevuje ŠKD, treba sa dohodnúť telefonicky s vedúcou ŠJ o odoberaní obeda cez okienko z ulice. Škola nahlásila do ŠJ predbežný orientačný počet stravníkov, ale je potrebné, aby ste ešte dnes zavolali na 0902544555 (p. Konrádová) a nahlásili meno dieťaťa. Volať musia aj rodičia žiakov, ktorí navštevujú ŠKD.

            Školský klub detí

            Z kapacitných dôvodov zabezpečujeme ŠKD iba pre žiakov 1. až 3.ročníka v skrátenom čase od 11:30 do 15:30 v dvoch oddeleniach, ktoré sa nebudú miešať. Prioritne pre rodičov z kritickej infraštruktúry a tým, ktorých povaha zamestnania neumožňuje home office. Prosíme rodičov, ktorí sú na materskej a rodičovskej dovolenke, prípadne dokážu zabezpečiť stráženie detí iným spôsobom, aby v tomto období zvýšeného rizika deti do školského klubu neprihlasovali. Keď sa budú zlepšovať po týždňoch ukazovatele šírenia vírusu, môžeme postupne priberať ďalšie deti. Nezabudnite na vhodné oblečenie a obuv. Deti si treba vyzdvihnúť najneskôr do 15:30.

            Rúška

            Rodičia zabezpečujú na každý deň svojmu dieťaťu 2 ks hygienicky čistých rúšok. V jednom prichádza žiak do školy a druhé má v taške vo vrecúšku, pre potrebu výmeny počas dňa. Odporúčame minimálne chirurgické s drôtikom okolo nosa, alebo respirátor typu FFP2. (Stávalo sa, že deti nosili to isté rúško niekoľko dní, alebo im padalo z tváre, nakoľko nebolo skontrolované, či mu prilieha, či mu pasuje gumička a pod.) V núdzovom prípade dieťaťu rúško vymeníme, aby sme ochránili ostatných.

            Pedagogickí, nepedagogickí a odborní zamestnanci školy

            Počas práce budú mať všetci zamestnanci respirátory typu FFP2 a podľa uváženia aj ochranné rukavice. Všetci zamestnanci budú disponovať negatívnym testom, v zmysle aktuálnych pokynov.

            Dezinfekcia i upratovanie

            Priestory školy sa budú 2 krát denne čistiť, vrátane dezinfekcie záťažových povrchov (kľučky, lavice, toalety). K dispozícii bude alkoholová dezinfekcia na ruky, teplá voda, mydlo a papierové utierky.

            V budove kultúrneho domu sa používa na dezinfekciu germicídny žiarič, ktorý dezinfikuje priestory každý deň.

            V hlavnej školskej budove bude po dohode so zriaďovateľom dokúpené a namontované podobné zariadenie s germicídnym žiarením, dúfame, že sa to stihne do otvorenia školy.

            Školský psychológ

            Vzhľadom na celkové zhoršenie psychického zdravia dospelých aj detí poskytujeme psychologickú podporu, pomoc a poradenstvo. Individuálne online stretnutie so školskou psychologičkou si môžete dohodnúť v čase od 7:30 do 15:30 na psycholog.kalinkovo@gmail.com s p. Šablatúrovou.

            Deti, ktoré nenastúpia

            S veľkou hrdosťou oznamujem, že pre deti, ktorých rodičia sa rozhodli svoje dieťa od 9.2. do školy neposlať budeme zabezpečovať aj naďalej online vyučovanie dištančným spôsobom ! Napriek tomu, že ministerstvo školstva nepredpokladá, že to školy dokážu zabezpečiť, my sme sa rozhodli aj tieto deti udržať v priamom kontakte so školou.

            Upravené rozvrhy online hodín, dostanete obvyklým spôsobom pre vašu triedu od triednej učiteľky. (vyučovať bude p. Gallé a p. Turiničová)

            Žiaci 2.stupňa sa naďalej vzdelávajú dištančne. Rozvrhy hodín ostávajú v platnosti aj od 9.2.2021. Triedni učitelia vás budú informovať o zmenách vyučujúcich. (vyučovať bude p.Sládek, p.Lazar a p. Schmidtová)

            Pár slov od riaditeľky školy

            Vážení rodičia, sme zavalení informáciami, ktoré často ani nepotrebujeme, preto len stručne. Vážim si lojálnosť, obetavosť a profesionalitu pedagógov našej školy, ktorí zabezpečujú dištančné vzdelávanie a ďakujem im za každú podarenú vyučovaciu online hodinu alebo povzbudivé slovo pre deti. Ich výkon je profesionálnej na úrovni. Teším sa, že naša škola nezúžila vzdelávanie na zasielanie domácich úloh. Vážim si rodičov, ktorí zvládajú ťažkú úlohu, zabezpečiť svoje deti, rodinu a pracovať pri tom. Držme spolu, predpokladajme o sebe navzájom pekné veci a dobré úmysly. V prípade potreby sa pýtajte, všetky kontakty na zamestnancov školy nájdete na webstránke školy. Upozorňujem, že napriek tomu, že robíme všetko pre to, aby sme dokázali od pondelka zabezpečiť vyučovanie, môže sa stať, že z objektívnych dôvodov to nebude možné (chýbajúce právoplatné uznesenia vlády, rozhodnutia ministra školstva, alebo zhoršenie epidemiologickej situácie). V čase, keď učitelia nastupujú do práce s rizikom prenosu choroby z „bezpríznakových“ detí do vlastnej rodiny (mutácie), dôrazne žiadame rodičov, aby dodržiavali epidemiologické predpisy aj mimo školy. V čase lockdownu nie je dovolené navštevovať sa medzi domácnosťami a na vychádzanie z domu sa vzťahujú obmedzenia (zabezpčenie základných potravín, drogérie, neodkladná návšteva lekára a pod.) Bolo by nekorektné, ak by sme podstupovali tieto riziká a potom by sme zistili, že mimo školy sa stretávajú rodiny a deti z rôznych domácností. Medzi pedagógmi školy a ich rodinnými príslušníkmi sú aj rizikové osoby z pohľadu veku a zdravotného stavu, preto vás žiadame o zodpovedný prístup.

            V Kalinkove 9.2.2021    PaedDr. E. Holeková

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Nástup do školy 1.stupeň od 8.2.2021 - 1.časť

          • Postupne budeme v priebehu dnešného dňa uverejňovať informácie k otvoreniu školy.

            Zriaďovateľ školy zabezpečí testovanie formou mobilného odberného miesta dňa 6.2.2021 od 8:00 do 20:00. MOM bude na parkovisku pri Základnej škole Kalinkovo, Školská ulica. Podmienkou nástupu žiaka do školy je negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu, ktorý s dieťaťom žije v spoločnej domácnosti. Je možné, aby ste si dali bezplatne a dobrovoľne otestovať aj svoje dieťa - žiaka ZŠ, ktorý chce od pondelka nastúpiť do školy. Deti a rodičia budú pri testovaní uprednostnení. E. Holeková

          • Polročné vysvedčenia

          • Spôsob hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 na ZŠ Kalinkovo

            Spôsob hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021 na ZŠ Kalinkovo

            Vážení rodičia, milí žiaci. Prvý polrok sa chýli ku koncu a preto vás chceme informovať o spôsoboch „odovzdania“ vášho výpisu z vysvedčenia. V papierovej podobe ho dostanú žiaci do ruky po nástupe do školy, ktorý zatiaľ nevieme presne určiť. Pedagogická rada však zasadala a vaše známky a hodnotenia sú uzavreté tak, ako po iné roky. Triedni učitelia budú v tomto týždni kontaktovať zákonných zástupcov, aby sa s nimi dohodli, akou formou budú zasielať výsledné známky rodičovi. Polročné vysvedčenia sa zo zákona vydávajú iba formou výpisu. Právoplatné vysvedčenia za 1. aj 2.polrok dostávajú žiaci až na konci školského roka.

             

            Na základe Usmernenie k priebežnému hodnoteniu a celkovému hodnoteniu žiakov ZŠ v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 sa pedagogická rada na svojom online stretnutí dohodla a schválila hodnotenie našich žiakov za 1. polrok nasledovne:

             

            Žiaci 1. ročníka budú hodnotení slovne, t.j. slovným komentárom zo všetkých predmetov.

             

            Žiaci 2. ročníka budú klasifikovaní, t.j. hodnotení známkou, okrem predmetov : etická výchova, náboženstvo a anglický jazyk. Tieto predmety sú uzavreté slovom absolvoval-neabsolvoval.

            Žiaci 3.ročníka - klasifikujeme známkou, okrem predmetov: náboženstvo a rozvoj špecifických funkcií.

            Žiaci 4.ročníka- klasifikujeme známkou okrem predmetov: náboženstvo, etická výchova, rozvoj špecifických funkcií, terapeuticko-korekčné cvičenia. Tieto predmety sa na vysvedčení uvádzajú, či ich žiak absolvoval.

            Žiaci druhého stupňa sú klasifikovaní známkou, okrem predmetov: telesná a športová výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, etická výchova, náboženstvo, technika a rozvoj špecifických funkcií. Splnenie cieľových kompetencií v týchto predmetoch na vysvedčení uvádzame slovom absolvoval/-a.

            PaedDr. Emerita Holeková 25.1.2021

    • Kontakty

      • Základná škola Kalinkovo
      • Školská 194 90043 Kalinkovo Slovakia
      • 55796931
      • Zástupca riaditeľky: Mgr. Daniel Sládek, zastupca@zs-kalinkovo.sk
      • Riaditeľ ZŠ: PaedDr. Slavka Turková , riaditel@zs-kalinkovo.sk, tel. č. 0948 86 76 97
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje